Η Contships συνεχίζει την επέκτασή της στον τομέα των feeders

Εκμεταλλευόμενη τις ελκυστικές αξίες στον τομέα των Container Feeders η Contships συνεχίζει με προσεκτικές κινήσεις την επέκτασή του στόλου της προχωρώντας σε συμφωνίες για την απόκτηση ακόμη έξι σκαφών.

Η Contships Management Inc. προχώρησε πρόσφατα σε μια συμφωνία ύψους $24εκατ για την αγορά τεσσάρων boxships τα οποία ανήκαν στην γερμανική Hartmann Schif- fahrts.

Πρόκειται για τα 1.114teu αδελφά πλοία “Frisia Aller”, “Frissia Iller”, “Frisia Alster” όλα κατασκευής 2007 και το “Frisia Inn” κατασκευής 2008.

Η εταιρία έχει έως τώρα προχωρήσει στην απόκτηση 27 πλοίων απευθείας από γερμανικές πλοιοκτήτριες εταιρίες. Η παραπάνω αγορά δεν είναι και η μόνη κίνηση του ομίλου αυτή την περίοδο καθώς αγόρασε και τριών feeder containerships που πουλήθηκαν από την Formosa Plastics Marine Corp, θυγατρική της Formosa Plastics Group.

Η FPMC συμφώνησε στην πώληση τριών 1.114teu αδελφά πλοία “FPMC Container 9” και “FPMC Container 10” και ‘’ FPMC Con- tainer 5 ‘’ κατασκευής 2009 ,αντί του ποσού των $ 18 εκατ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νικόλα Πατέρα, διευθύνοντα συμβούλου της Con- tships, στον ξένο ναυτιλιακό τύπο σκοπεύει να διπλασιάσει τον στόλο στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Με τις νέες αγορές η Contships έχει ξεπεράσει τον αριθμό των 33 πλοίων και έχει εδραιώσει την εταιρία ως μια από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην αγορά των Feeders.

“Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας στον ξένο ναυτιλιακό τύπο σκοπεύει να διπλασιάσει τον στόλο στα επόμενα 1-2 χρόνια. Με τις νέες αγορές η Contships έχει ξεπεράσει τον αριθμό των 33 πλοίων και έχει εδραιώσει την εταιρία ως μια από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην αγορά των Feeders

Source: ΕΛΝΑΒΙ