Video: Βραβείο Ευκράντη Κοινωνικής Προσφοράς – Νικόλαος Δ. Πατέρας

Με σύνθημα τη φράση «ναυτιλία και φιλανθρωπία», ο Νικόλας Δ. Πατέρας έχει ιδρύσει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Νικόλας Δ. Πατέρας». Μέσω του Κοινωφελούς αυτού Ιδρύματος έχει πραγματοποιήσει δωρεές καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής του καριέρας και έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες που αφορούν την υγεία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλιακή κληρονομιά, την εκπαίδευση και την ευρύτερη κοινωνία στην Ελλάδα.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποφάσισαν να τιμήσουν τον Νικόλα Πατέρα με το συγκεκριμένο Βραβείο, καθώς αναγνώρισαν την πολυεπίπεδη και πολυσχιδή προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, τόσο μέσω προσωπικών πρωτοβουλιών όσο και μέσω της δραστηριοποίησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Νικόλας Δ. Πατέρας».

Η κριτική επιτροπή των Βραβείων υπογράμμισε ‒μεταξύ άλλων‒ τη διαχρονική προσφορά του υπέρ των Ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και την ουσιαστική αρωγή του στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, τα μέλη της κριτικής επιτροπής ανέφεραν με σαφήνεια τις προσπάθειες του κ. Πατέρα για την ενίσχυση ακριτικών και νησιωτικών κοινοτήτων, αλλά και τη διαφύλαξη, την προστασία και τη συντήρηση χριστιανικών μνημείων και ιερών ναών.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του κ. Πατέρα η θυγατέρα του, Αναστασία Ν. Πατέρα.